2009. november 12., csütörtök

Ági hugitól jött házi kenyérke


A végtelenségig egyszerű kenyér recept. Imádom csinálni, és nem csak azért, mert jó érzés házilag pékárut alkotni, hanem mert isteni illattal telik meg a lakás. Arról nem is beszélve, hogy igen nagy és színes ízpalettán mozgathatod a fantáziádat a magokól, a fűszerekig.

Egy a lényege,hogy BL 80-as lisztből kell készíteni !


Hozzávalók :

7,5 dl Bl 80 liszt /ez kb. fél kiló /

1 tk szárított élesztő

2 tk só

3,75 dl víz


A lisztet a sóval és az élesztővel összekeverem, majd hozzá öntöm a vizet. Na ez az alaprecept. Ehhez szoktam adni, karikázott fekete olivabogyót, vagy diót, pirított hagymát / az IKEA shopban remek előre pirítottat lehet vásárolni /.....bármit, szájízünk szerint. A tésztát összekeverem egy kanállal vagy robotgéppel. Nem kell megijedni, nagyon csúnya lesz, és híg elég fura állagú. Nedves ruhával letakarom és állni hagyom minimum 6, maximum 12 órát. 12 óra állás után, lisztezett deszkán még átgyúrom, majd még fél órát pihiztetjük. Picit kilisztezett fedeles jénaiban 250 fokon 35 percig sütöm, majd leveszem az edény tetejét és még 10 percig hagyom pirulni.


Hát ennyi. Szuper jó érzés a saját készítésű,mennyei illatú kenyeret a kezünkben tartani. Egy próbát megér ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...