2009. november 27., péntek

Sültpaprika krém, ricottából dióval


Immmádjuk a mártogatós, kenhető, kencéket - ficéket, a falatkákat, amit lehet csipegetni, ami mellett tök jó tévét nézni, olvasgatni, beszélgetni. Már régóta ki akartam próbálni valamit sültpaprikából és hát kencét készíteni nem túl bonyolult dolog, de álmomban sem gondoltam, hogy ennyire fog ízleni, hogy ennyire jól fog sikerülni.

Hozzávalók / kb 40-50 dkg-hoz /:

20 dkg ricotta túró

2 nagy piros kaliforniai paprika négy felé vágva, kimagozva

10 dkg apróra vágott dió

1 ek olivaolaj

1/2 citrom leve

só, bors



Melegítsük elő a sütőt vagy grillsütőt, lehetőleg a legmagasabb fokozatra. Vékonyan kenjünk ki egy tepsit olajjal, fektessük bele a paprikaszeleteket héjas felükkel felfelé, és addig süssük, amíg megfeketedik a héjuk. Még melegen tegyük egy nylon zacskóba és hagyjuk saját gőzükben kihűlni.

Mikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk a héját, majd az összes hozzávalóval együtt egy aprítóba tesszük a paprikákat és összekeverjük.

Legalább 1 órára hagyjuk a hűtőben fogyasztás előtt, hogy jól összeérjenek az ízek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...