2009. november 30., hétfő

Diós - gorgonzolás penne

Tészta...szerintem mindenki szereti a tésztát. Talán azért, mert nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Húsosan, tejszínesen, zöldségesen, csípősen, olajosan...
Olaszország, pasta, pizza...és itt van nekünk a Vapiano étterem,ahol először ettem ezt a tésztát és ami külön beszámolót érdemel a TUTI HELYEK-ben, ezért erről majd később, sőt az én kedvencem után, Helga isteni, csípős - tejszínes tészta receptje lesz a következő, ha végre lesz elég időnk együtt főzni :-))). Zseniális és egyszerű recept.
Na, de most jöjjön a Diós - gorgonzolás penne 2 adaghoz :

250 g penne tészta / al dente főzve /
1 marék durvára tört dió
1,5 dl tejszín
100 g gorgonzola sajt
só, bors szerecsendió, ízlés szerint.

Egy wok-ba, vagy bármilyen más serpenyőbe :-) morzsolom a gorgonzolát. Nem kell alá semmilyen zsiradék, mert a sajt is és a dió is elég zsíros és a tejszín amúgy is összefogja a tésztát.
Ezek után mehet rá a dió, a tejszín, a fűszerek . Ezt összefőzzük, annyira , hogy a sajt szépen beleolvadjon. Ha a penne kifőtt, még forrón átszedjük, és a mártásba forgatjuk. Már az illatától tele lesz a hasad. Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...