2009. november 26., csütörtök

Pácolt sajtok



Pár napja érkeztem haza Franciaországból, a csodás sajtok, csodás otthonából. Ekkor jutott eszembe, hogy valamikor csináltunk egy igazán klassz kis sörkorcsolyát, meccsekhez, nyár délutáni dumcsikhoz, vagy csak csipegetni. Bár igazán a görögországi nyaralásokat juttatja eszembe, mégis klassz csemege így ködös őszi estén is egy pohár vörösborral és olivabogyóval.

Rém egyszerű és sokig eláll.
Az arányokat nem írom le, mert minden teljesen a saját fantáziánkra van bízva, a fűszerektől a sajtokon át, az üveg méretéig.

Egy kis méretű csatosüvegbe én 3-4 féle sajtot szoktam kockázni. Ez többnyire egy fajta eidami, feta, és füstölt sajt. A sajtok mellé helyezek 2 gerezd fokhagymát, megszórom oregánóval, bazsalikommal, szárított chili-vel és rózsaborssal. Felöntöm olivaolajjal annyira, hogy teljesen ellepje, lezárom és már mehet is a hűtőben.


Sőt, házi csomagolással még ajándéknak is kitűnő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...