2011. április 22., péntek

Bárány a nyárson Arabul

Gyönyörű, bárányt kapott a Ház Ura a piacon. Első neki futásra beakartuk tenni a sütőbe, kicsi vajjal és kakukkfűvel, aztán mégis a grill rácsain végeztetett be a sorsa, némi pácolás után. Még nem akartam fölrakni ide, de a tejes vagy szopós bárány ugyebár megnő és lassan birka lesz belőle, nem lesz már aktuális, így csak neki ugrok. Olyan brutálisan durva, mennyei, fenomenális, varázs szőnyegen repítős, keleties hangulatú pácot sikerült kreálnunk, csak úgy, abból ami itthon lapult a polcon, hogy uhhhh. Ha nem jártam volna többször arab országban is tudnám az illatából, hogy na ez tuti onnan jött. Mostanában 5 csillagos éttermet varázsolunk magunknak otthon, majdnem minden nap. Imádom. A Ház Urát is, aki egyébként eme állat megsütésének és előkészítésének a tudója, nem én, aki csak magaménak szeretném tudni a receptet.... Az sem mellékes, hogy közeleg a húsvét és a bárány ünnepi is lehet, ha valaki a szabadban szeretné elkészíteni.
Páchoz :
2 db zöld citrom
10 dkg durvára darabolt pisztácia
4 szál friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 tk reszelt, friss gyömbér
1 ek levendula méz
olvasztott vaj, olívaolaj,
durva tengeri só, bors, római köményEgy mozsárban 3 szál rozmaring levelét, a lime reszelt héját, 1 gerezd fokhagymát és a pisztáciát durvára törtük. Egy kis tálkába a zöld citrom levét belefacsartuk, a fokhagymákat és a gyömbért lereszeltük,borsoztuk, római köményeztük. A két elegyet egybe kavartuk, hozzá adtuk a mézet és egy kis olívaolajat. A nagy hatalmas bárány lábat bedörzsöltük a tengeri sóval és megtűzködtük a maradék rozmaringgal, majd ment rá a pác. Egy ecset segítségével szépen mindenhol bekentük. Így pihent kb 1 órát, amíg parázsra égett a faszén. Mehet a grillre. Úgy kb 1 - 1,5 óra, mire szépen szaftosra sült, ekkor egy lime levét, kis rozmaring ágat és olvasztott vajat összekevertünk és ezzel kenegettük még 10 percig, hogy piros legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...