2011. április 26., kedd

Meleg parajsaláta vörösbabbal és lilahagymával


Ha már az előző bejegyzések jó néhánya a grillezésről és minden grillezések legnagyobb Istenéhez szólt, álljon itt következőképp egy köret, mely a nemes husik megfelelő kísérője...na de, panel pocok agyam ebben is igen retro gondolatokkal volt megáldva és nálam kipurcant a tudomány a héjában sült burgonyánál és a majonézes kukoricánál. Persze, persze, a majonézes kukorica most is elengedhetetlen része még a rántott csibinek is mivel nem találkoztam még emberrel, aki ne szeretné, főleg mivel ezt is megbolondítom fokhagymával, de olyan jól eső élmény, hogy nem csak görög sali és hasonló finomságok léteznek, hanem kis fantáziával ismét "első osztályú étterem juharfákkal borított, árnyékos teraszán lehetünk " a saját kis rezidenciánkon belül. Az alapötlet, hogy spenótot használjak, Várvizi Péter iskolájában készült halhoz.

4 főre :
1 marék friss spenót, úgy 20 dkg körüli
200 g vörös bab / konzerv is tökéletes, gyorsabban tudunk vele dolgozni.
1 kis fej lila hagyma
1 ek belga vaj
2 ek olívaolaj

A vajat az olajjal egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben fölforrósítom, megolvasztom.A hagymát megpucolom félbevágom, és vékonyra szeletelem. Beledobom a spenótot a zsiradékba és mikor kezd kicsit összeesni, ráöntöm a babot és a hagymacsíkokat. Pár percig még összeforralom. Valójában addig, míg szépen megfonnyad a spenót. Melegen tálalom, leginkább bárányhoz, marhához kitűnő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...