2011. április 26., kedd

Füstölt pisztráng rillette

A rillette sertéshúspástétomot, szálaira széteső hús csíkokat jelent, de manapság, hogy újra trendi lett, készítik vadból, halból szintén . Egy kenhető, pépes, nem túl fűszeres krém, ami inkább a hús ízét, jellegét hivatott megmutatni. Tehát egy "kenőcs" ahogy a kedvenc főnököm mondaná, amit pirítósra, házi friss kenyérre kenhetünk. 4 db pisztrángot füstöltünk a héten, meg egy maréknyi fürjtojást. A fele elfogyott, a másik feléből "kenőcs" lett, amit Húsvét hétfőn be is faltunk.

Nem nagyon tudok arányokat írni, mert szerintem mindenhogy finom.
15 dkg vajhoz
2 db úgy 15 dekás füstölt pisztráng filét / amit Életem füstölt a kertünkben és amit villával rusztikusra törtem /,
6 db főtt és ha van mód rá füstölt fürjtojást, amit villával összenyomkodtam
1 nagy marék aprított snidlinggel jól összedolgozok.
Sózom, borsozom.

Kenhető.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...