minimum 4 személyre :
80 dkg burgonya
1 kg darált sertés husi
30 dkg sárgarépa
30 dkg zöldborsó
2 közepes paradicsom
1 közepes vöröshagyma
1 dl zöldség alaplé
olívaolaj, majoranna, só, bors, szerecsendió, fokhagyma
10 dkg vaj
1 dl tejföl
1 dl tej
A burgonyát meghámozom, kockázom, sózom, és puhára főzöm. A vöröshagymát megdinsztelem egy kis olajon, hozzáadom az apró kockákra vágott sárgarépát,kicsi zöldség alaplével felhúzom, hogy fedő alatt párolódjon, majd rászedem a darált húst és hozzá adom a paradicsomot. fűszerezem és lefedve főzöm, amíg levet ereszt, majd leveszem a fedőt, hozzá adom a zöldborsót és fedő nélkül elfőzöm a levét.
Közben kicsit lazább burgonyapürét csinálok az áttört krumpliból, a vajból,tejfölből és a tejből.
A husi ragut egy kivajazott sütőtálba terítem, majd ráhalmozom a krumpli pürét, mint egy paplant. 180 fokos sütőben pirosra sütöm. Ez úgy 40 perc. Ha kicsit hűlt, szépen szeletelhető, de én melegen jobban szeretem :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése