Hogy miért Puncs ... ... mert lehet krémes, hideg nyalánkság vagy fűszeres, illatos, forró izgalom. Mert selymes, Bordós-pinkes. Szerintem már a szó is gyönyörű: PUNCS. Bársonyos és érzéki. Egyszóval igazán Nőcis. ... és miért Madlen ... mert a sütőből terjengő édes illat, melegen ölelte át a lakást.
2011. április 13., szerda
Tojáskrém medvehagyma pestoval
No még egy medvehagymás recept erre az évre, és ez tényleg gyerekjáték. De imádom a tojáskrémet, valójában a tojást bárhogy. Szerintem ma még füstölünk is tyúk tojit. Csak is barna, rozs, vagy magos kenyérrel eszem ezt a kencét, valahogy nem illik hozzá a sima paraszt kenyér. Mivel a medvehagymám javát már elhasználtam, így a pestoból került bele, hogy kicsit megbolondítsa és persze, mert medvehagyma szezon van.
5 db főtt tojás
1 ek magos mustár
10 dkg puha vaj
só, bors
1 ek krémsajt
1 ek medvehagyma pesto
A tojik sárgáját a többi hozzávalóval egy tálban összekavarom, jó pépesre. A fehérjét pedig apro darabokra vágom, aprítom. Én szeretem, ha kicsit nagyobb darabok is vannak a masszában. Összedolgozom, majd mehet lefedve a hűtőbe. Ha úgy ízlik, akkor új hagyma, snidling helyettesítheti a medvehagymát.
Címkék:
Egyszerű és gyors,
Falatka,
Kence és Fice,
medvehagyma,
tojás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése