Úgy 8 dl lett belőle :
2 nagy pohár natúr görög joghurt / ezt érdemes használni, mert az állaga összehasonlíthatatlan a többivel /
1 tubus sűrített tej
1 dl tejszín
1 dl méz
1 csomag erdei gyümölcsös JóReggelt keksz szelet
1,5 dl eper velő / friss eper botmixerrel pürésítve
Minden hozzávalót az elkészítés előtti este hűtőbe tettem,hogy hideg alapanyagokkal tudjak dolgozni, de leginkább a fagyi gép tartályát, mert neki kell 24 óra a fagyóban. Elkészítéskor a folyékony hozzávalókat összekeverem, majd így öntöm a gépbe, aki innentől dolgozik helyettem. A JóReggelt szeleteket apróra töröm, majd amikor készen van a fagyim és jó levegős, beleforgatom. Az egész mehet a fagyasztóba. Tipp : ha nem akarunk bajlódni a kekszezéssel, akkor 3 kis pohár kekszes görög joghurt kiválthatja a receptben szereplő keksz és joghurt mennyiséget.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése