6 kis pohár pudinghoz :
1 liter tej
8 dkg rizsliszt
csipet só
1 ek narancsvirág víz / elhagyható
1/2 rúd vanília
4 ek levendulaméz
1 csipet kardamon
kompóthoz :
15 dkg felkockázott eper
8 dkg sötétbarna nád cukor
3 ek málna ecet
A rizslisztet elkeverjük 2-3 dl tejben, csomómentesre. A maradék tejet forráspontig hevítjük a vanília rúd kikapart belsejével és a rúddal, majd hozzáöntjük a rizslisztes masszát. Állandó kevergetés mellett, közepes lángon sűrűre főzzük. Amikor puding állagú, belekeverem a mézet és a narancsvirág vizet, valamint kiveszem a vaníliarudat. Fűszerezem kardamonnal, majd kis tálkákba osztom. Mikor kihűlt mehet a hűtőbe. Ez fontos, mivel melegen még nagyon folyik, nem tudjuk rárakni a kompótot. Miközben hűl, a cukrot kicsit karamelizálom, majd rászedem a felkockázott epret és meglocsolom a málnaecettel. Kb 5 percig főzöm, amíg levet ereszt, de nem esik szét az eper, kicsit rusztikus marad..l A hideg pudingokra szedem. Én így is imádom, a hideget a meleggel, de kihűtve is zseniális.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése