2011. május 18., szerda

Paradicsom pesto

Ezt az egyszerű pestot, ami elég sokáig tárolható hűtőben, nem mellesleg nagyon gyorsan készen van, igen, magyar paradicsomból, valamikor nyár közepén lett volna illendő elkészíteni, de mentségemre legyen mondva, hogy a hűtőben lapuló parikkal kezdenem kellett valamit, hogy nem kopogjanak ki az ajtón idő előtt. Ha minden jól megy egy Mascarponés, olasz sonkás farfalle társaságában fogja végezni majd egy vacsorán....

3 dl hez :

3 db közepes paradicsom
6 - 8 levél bazsalikom
1 ek fenyőmandula
1, másfél dl olívaolaj
csipet só, bors

Az egészet pürésítem botmixerrel, majd egy szitán még áttöröm, hogy selymesebb legyen. Zárt üvegben, hűtőben 1 hétig lakhat tovább. Tipp : 15 dkg mascarponéval összeforraljuk, majd kifőtt farfalle tésztával összekeverjük. Tálaljuk, a tetejére vékonyra szeletelt, érlelt olasz sonkát ollózunk, végül parmezánt reszelünk rá ! Kész a vacsi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...