2011. május 16., hétfő

Sáfrányos spárgakrémleves

Tavaly egy ízben készítettem spárgás ételt, így csak ismerkedem a zöldséggel és elkészítési formáival. A krémleves egy klasszikus, ami ilyenkor minden, magára valamit is adó étterem étlapján szerepel a szezonális, heti vagy havi menük között. Napokig spárgával főztem, de ez lett az egyik kedvenc, így szerepeltetjük a blogon. A sáfrány még tunéziai nyaralásból érkezett, amit a bazárban sikerült beszerezni, még ott is egy kisebb vagyonért.
Szerintem, nagyon szép ízpárt alkotnak.

5 embernek ideális :

0,5 kg fehér spárga
1 dl tej
1 dl tejszín
2 dl tejföl
1 tk vaj
1 kk sáfrány és egy csipet a díszítéshez
1 karika citrom
1 szál citromfű
só, fehérbors



A megtisztított és megpucolt spárgát 2 cm-es darabokra aprítom és a citrom karikával, annyi vízben ami ellepi 15-20 percig főzöm, majd hozzá adom a sáfrányt és a citromfüvet. Ez tényleg csak azért kell, hogy kis különleges, enyhén savanykás íze is legyen. A levének felét leöntöm egy tálkába a maradékot, a tűzről levéve, botmixerrel pürésítem. Vissza rakjuk még a lángra és hozzá adjuk a tejet, tejszínt, tejfölt, majd fűszerezzük. Belekeverem a vajat is. Ha túl sűrű, akkor a félretett levével, vagy tejjel lehet még hígítani. Kész is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...