Szerintem, nagyon szép ízpárt alkotnak.
5 embernek ideális :
0,5 kg fehér spárga
1 dl tej
1 dl tejszín
2 dl tejföl
1 tk vaj
1 kk sáfrány és egy csipet a díszítéshez
1 karika citrom
1 szál citromfű
só, fehérbors
A megtisztított és megpucolt spárgát 2 cm-es darabokra aprítom és a citrom karikával, annyi vízben ami ellepi 15-20 percig főzöm, majd hozzá adom a sáfrányt és a citromfüvet. Ez tényleg csak azért kell, hogy kis különleges, enyhén savanykás íze is legyen. A levének felét leöntöm egy tálkába a maradékot, a tűzről levéve, botmixerrel pürésítem. Vissza rakjuk még a lángra és hozzá adjuk a tejet, tejszínt, tejfölt, majd fűszerezzük. Belekeverem a vajat is. Ha túl sűrű, akkor a félretett levével, vagy tejjel lehet még hígítani. Kész is...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése