2010. január 8., péntek

Banános-túrós palacsinta, mogyoróval és gyömbérrel


Jelen esetben nem igazán a palacsintán, hanem inkább a tölteléken van a hangsúly.
Volt itthon banán, nagyon barna, érett színű, túró és mogyoró. A mogyoró a hiedelmekkel ellentétben, nagyon egészséges. 100 g mogyoró 560 kalóriát tartalmazz, ezért félünk tőle annyira, de ennek a csemegének az esetében telítetlen zsírsavakról beszélünk, ezért valójában egészségesek. A palacsintám természetesen teljeskiőrlésü tönköly lisztből készül, a töltelékhez pedig nem használok édesítőt, hisz a banán elvégzi helyettem ezt a feladatot, így egy kis nasi is belefér a napi diétába.

A palacsintához :
200 g teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 egész tojás
500 - 600 ml tej
3 ek olívaolaj
csipet só

A töltikéhez :
250 g túró
2 db érett banán
maréknyi hámozott mogyoró
1/2 zöldcitrom reszelt héja és leve
reszelt gyömbér
ízlés szerint 1 tk méz

A töltelékhez a túrót először krémesítjük. A banánt meghámozzuk, villával összetörjük, majd a túróhoz adjuk, reszelünk bele gyömbért, zöldcitrom héját, belefacsarjuk a levét. Megkóstoljuk és ha nem volt elég édes a banánunktól, egy kis mézet adunk hozzá. Végül beleszórjuk az egész mogyorót (szeretem, ha van egy kis rágható, masszívabb tartalma is). Kicsit fanyar, de mégis édeskés ízű tölteléket kapunk.
A palacsintához valót csomómentesre keverjük egy tálban. ha nem elég híg, vagy vékonyabb palacsintákat szeretnénk sütni, akkor egy kis ásványvízzel higíthatjuk. Palacsintasütőben, olívaolajon megsütjük a palacsintákat, majd töltikézzük a túróval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...