Egyik legkedvesebb salátám története :
1. Helga egy olasz étteremben eszik először ilyen salátát.
2. Egy csajos, dumcsizós délután elkészíti nekünk, mi hasra esünk, nagyon megimádjuk.
3. Portobello piac London, vásárolgatunk, kolbászt reggelizünk, beleütközünk a friss, illatos rukkolába és hopp, már meg is van az aznapi vacsora. Isteni, érett gorgonzolát kapunk hozzá, és még meleg diós kenyeret.
4. Mai ebédem :
100 g rukkola
2 db keményebb körte
150 g érett gorgonzola sajt
maréknyi egész dió
tányéronkén 1- 2 ek balzsamecet.
1-2 szelet magos, diós vagy barna kenyér pirítva.
/ a recept, hozzávetőleg 4 főre értendő, mivel se fél körtét, se maroknyi rukkolát nem lehet boltban kapni /
A rukkolát a tányérra halmozzuk, a megmosott körtét felkockázzuk, a rukkolára dobáljuk, rámorzsoljuk a gorgonzolasajtot, megszórjuk dióval és ízlés szerinti mennyiségű balzsamecettel meglocsoljuk. Könnyű, nagyon kellemes, harmónikus ízű salátát ebédelhetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése