2010. január 31., vasárnap

Málnás-rózsás tortácska

Tavaly nyár végén, ősz elején elmotoroztunk Vácra. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem célirányosan, ugyanis Helga felfedezte Mihályi László Cukrászmester kis édes fészkét, ahol eszméletlen desszert különlegességeket készít. A kínálat évente, ha jó tudom kétszer változik. Vannak csuda jópofa édességek, elegáns nagy menő darabok, és hagyományos, szép desszertek, új köntösbe öltöztetve. Mindig friss alapanyagból dolgoznak, izgalmas ízkombinációkat kreálnak és olyan merészséggel távolodnak el a megszokott formáktól és a tálalástól, ami rendkívül egyedivé teszi a választékot. A tavasz / nyár palettán volt egy Bed Of Roses nevű sütemény, ami adta az ötletet a tortámhoz, mert nagyon megszerettem. No meg az, hogy beszereztem 1 üveg rózsavizet. A díszítés sajnos nem túl eredeti, de ismét a fény hiánya tette kapkodóssá a fotózást :-(
20 cm-es tortaforma :
250 g túrókrém
200 g mascarpone
2 ek rózsavíz
3 ek méz
1 zöld citrom reszelt héja
1 zacskó zselatin fix
250 g málna / lehet mirelit is

A torta alapja a szokásos, 250 g kakaós Hobbits keksz ledarálva és 10 dkg margarin megolvasztva. Ezt összekeverem és belenyomkodom a tortaforma aljába. A krémhez való alapanyagokat összekeverem, majd ráterítem a keksz darálékra és betolom a hűtőbe.
A rózsavíz isteni, furcsa, csodálatos ízt ad a málnának. Remek kombináció.

Ja: Nézd meg, kóstold meg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...