2010. január 16., szombat

Hipp-hopp karfiol egytál

Mondhatnám azt is, hogy fogd az alapanyagokat, dobáld egy tálba, süsd meg és edd meg.
Nagyon szeretem azokat a recepteket, amiket gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni. Ezért szerettem bele a blogolásba is. Eszméletlenül klassz és ízletes ételeket lehet készíteni, néha nagyon különleges alapanyagokból, néha csak néhány összetevőből a blog írók receptjei alapján. Ez a karfiol is az egyszerűségétől nagyszerű.

Hozzávalók :
1 közepes fej karfiol
1/2 liter tejföl
35 dkg kockázott bacon szalonna
7 ek zsemlemorzsa
2 ek olívaolaj
só, bors, vegeta
reszelt sajt

A karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem és vegetás, sós vízben megfőzöm. Közben egy serpenyőben lepirítom a bacont. Lassú tűzön, szépen zsírt enged, és pirosra, ropogósra sül. A puhára főtt karfiolt hőálló tálba szedem, rákanalazom a szalonnát.A serpenyőben maradt zsiradékon megpirítom a zsemlemorzsát, majd szépen elterítem a bacon tetején. Ráöntöm a tejfölt és rászórom a reszelt sajtot. 180°os sütőben sütöm, míg a sajt megpirul a tetején. Ez kb 10 perc és kész is !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...