Most csináltam először házi pestot, és meglepődtem, hogy egy nagy csokor bazsalikomból, milyen kevéske lesz. Nyilván ez "Ősanya" bloggereknek nem újdonság, de hát ugye, minden újszülöttnek új a világ :-). Mellettem üldögélő Bonbon kérdése : mit gondoltál Drágám, mitől olyan drága az üveges ? Ház igaz, ami igaz... Viszont rendkívül intenzív íze van és nem lehet belőle sokat enni egyszerre. Tehát, rejtély megfejtve. Fenyőmag helyett diót tettem bele. Isteni spagetti lett a szószomból.
1 csokor bazsalikom
8-10 szem dió
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl olívaolaj
2 ek reszelt parmezán
A művelet szerintem 5 percnél több időt nem vesz igénybe. Az alapanyagokat egy botmixerrel pürésítjük. Mindenképpen érdemes pestot gyártani otthon, mert a bolti üveges a nyomába sem ér. Zseniális. Pár napig a hűtőben is eláll, ha nem fogy el...amit kétlek :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése