2010. január 26., kedd

Rozmaringos rizslepény

Nem nagyon kedvelem magában a rizst. Szerintem száraz és unalmas köret. Pedig nagyon sok lehetőség lenne benne, arról nem is beszélve, hogy hány féle, fajta van. Itt be is ugrott egy újabb címke, ami az alapanyagokat illeti. Egy kis gyűjtemény lenne, ami a különféle hozzávalók ismeretében és felhasználásában adna segítséget. De jó, neki is látok...de most az általam kreált, rém egyszerű, de mégis, kicsit színes rizs köret receptje :

10 lepény készült belőle :
1 csésze rizs / ez úgy 200 g
1 ek olívaolaj
2 csésze víz
csipet só

Ezt hagyományos módon készítem. A rizs az olajon üvegesre pirítom, majd felöntöm a vízzel. Fedő alatt, lassú tűzön elfőzöm a rizsről a vizet, majd leoltom a gázt, és hagyom fedő alatt még puhulni.

2 db tojás
friss rozmaring
vegeta
só, bors
olívaolaj

Mikor a rizs megfőtt és picit még hűlt is, a tojásokat felverem, majd beledolgozom a fűszereket, sózom, borsozom. Beleöntöm a főtt rizst, összekeverem. Az olajat serpenyőben hevítem, majd egy evőkanállal adagolom bele a rizs halmokat. Kicsit lelapítgatom és pirítom az egyik, majd a másik oldalát. Papírtörlőre szedem, hogy lecsöpögjön a maradék olaj. Bármihez, sült husikhoz, ragus ételekhez, vagy csak magában rágcsálásra is szívesen ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...