10 lepény készült belőle :
1 csésze rizs / ez úgy 200 g
1 ek olívaolaj
2 csésze víz
csipet só
Ezt hagyományos módon készítem. A rizs az olajon üvegesre pirítom, majd felöntöm a vízzel. Fedő alatt, lassú tűzön elfőzöm a rizsről a vizet, majd leoltom a gázt, és hagyom fedő alatt még puhulni.
2 db tojás
friss rozmaring
vegeta
só, bors
olívaolaj
Mikor a rizs megfőtt és picit még hűlt is, a tojásokat felverem, majd beledolgozom a fűszereket, sózom, borsozom. Beleöntöm a főtt rizst, összekeverem. Az olajat serpenyőben hevítem, majd egy evőkanállal adagolom bele a rizs halmokat. Kicsit lelapítgatom és pirítom az egyik, majd a másik oldalát. Papírtörlőre szedem, hogy lecsöpögjön a maradék olaj. Bármihez, sült husikhoz, ragus ételekhez, vagy csak magában rágcsálásra is szívesen ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése