No, telefon kézbe, és meg is van a recept. Bár Anya szólt, hogy a mustárt csak ízesíteni használjam, nem kell belőle sok, de én persze okos vagyok, kisérletező és dinnye, mert szerintem túl mustároztam. Tanulság ? A házi, jól bevált, anyuktól vagy nagyiktól kapott recepteken nem kell változtatni, azok kipróbáltak, finomak és hát mégis csak az örökségünk része. Úgy jó, ahogy van !
30 dkg tepertő
2 ek margarin
1 ek mustár
1 ek magos francia mustár
1 közepes fej lilahagyma
1 közepes fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
őrölt bors
só, csipet pirospaprika
Anya a tepertőt húsdarálón nyomja át, nekem ez nincs itthon, így az aprítóba kerülnek az alapanyagok. Többször megállítom, átkeverem, megkóstolom. Ha szükséges, még habosítjuk kézi mixerrel, majd mehet dobozba és a hűtőbe. Isteni, köszi Anyuci !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése