Az adventi OTTHON magazinban találtam egy pár édesség receptet, amit szeretnék kipróbálni, köztük ez volt az egyik. Őszintén megmondom, kicsit csalódás, mert egyáltalán nem lehet érezni benne a gesztenyét, tehát sima palacsintatésztából készült bunda is jó lett volna a gyümölcsöknek. Még kisérletezem majd a tésztával, mert valami markánsabb ízzel, jó kis vasárnapi desszert tud lenni.
Még egy tanulsága van a próbálkozásnak : kiwi nem jó a nyársba :-) sajna almán kívül csak az volt itthon, de legalább már ezt is tudom. Banánnal viszont...
Így :
1 alma
1 kiwi
2 tojás
15 dkg teljeskiörlésű liszt
10 dkg gesztenyemassza
1 dl tej
kevés olaj
csipet só, méz
Gyümölcsöket megmosom, hámozom, felkockázom. Nagyon jó bele az alma, körte, banán. A kockákat nyársra húzom. Nekem, sajna csak a hurkapálcika jellegű nyársam volt itthon, de jobb hozzá a bambusz nyárs.
Palacsinta tésztát készítek, kicsit sűrűbbre hagyom, mert ugye rá kell tapadjon a gyümölcsre. Hozzá morzsolom a gesztenye masszát. Belemártogatom a nyársakat, majd olívaolajon kisütöm őket.
Csokoládé öntettel kínálom. Magas kakaó tartalmú csokoládét margarinnal megolvasztok, pici tejszínnel, rummal megforralom. Ennyike...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése