Tehát alulra :
4 db alma
1 db gránátalma
2 tk nád cukor
1 tk fahéj
1 kk ánizs
1 citrom leve
a morzsához :
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg margarin
2 ek nádcukor
1/2 tk fahéj
Az almákat megpucolom, persze miután megmostam, majd felszeletelem. A szeleteket egy kisebb hőálló tálba fektetem, megszórom a cukorral, az ánizzsal, a fahéjjal, meglocsolom a citrom levével. A gránátalmát félbe vágom, és kiszedegetem belőle a piros gyümölcsöcskéket, amiket az alma szeletekre szórok. A lisztet, a cukorral, fűszerrel összekeverem egy tálba, majd belekockázom a margarint és az ujjaimmal összemorzsolom a száraz hozzávalókkal. Nem kell, hogy összeállt tészta legyen, szó szerint morzsa állagúnak kell lennie. Ráterítem a gyümölcsre, majd betolom a 180 °ra előmelegített sütőbe és kb 30 percig sütöm.
Ezt a mennyiséget 4 pici tűzálló tálkába is eltudjuk osztani, úgyis tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése