2010. február 17., szerda

Konkrétan Párizsi saláta


Keresztanyum, aki valójában a Hugim keresztanyuja, aki valójában nincs is megkeresztelve, vendéglátózott. Még abban az időben, amikor ez a szakma nagyon előkelő, sok pénzt hozó, megbecsült állást adott, amikor még a vendég számított, és nem volt mindegy, hogy egy pincér vagy egy kőműves szolgálja ki az embert. Amikor nagy divatja volt a hidegtálas rendezvényeknek. Akkor tanultuk, úgy együtt, családilag, hogy hogyan lehet fincsi vendégvárót összedobni a gyerek más napi reggelijéből, vagyis azok alapanyagaiból, mikor hívatlan család megérkezik vacsorára .
/ A gyerek, vagyis az unokatesóm, másnap zsebpénzt vitt a suli büfére, aminek jobban örült, mint a házi párizsis zsömlének... / Mi gyerekek imádtuk ezt a salátát, mondjuk leginkább azért, mert Kerianyu még burgonyakosarakat is sütött hozzá és abban tálalta.

4 - 6 adaghoz :
20 dkg marha párizsi
15 dkg trappista sajt
1/2 vöröshagyma
3 ek tejföl
1 ek majonéz
1 tk mustár
só, bors, citromlé, porcukor

A tejföl, majonéz, mustár alapból tartárt készítünk, amit fűszerezünk. A párizsit a lehető legvékonyabb csíkokra vágjuk. Ennek kb úgy kell kinézni, mint mikor a sajtot lereszeljük, de ez ízlés dolga. A trappista sajtot valójában lereszeljük, egy tálba tesszük a felvágottal együtt, majd ráreszeljük a fél vöröshagymát. A tartárral összeforgatjuk és már készen is van. Zöldséggel, kenyérrel is mennyei.
Sajnos a majonézes saláták nem túl fotogének, de az íz kárpótol ezért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...