2010. február 22., hétfő

Caprese plussz,plussz


Nos, mozzarella, paradicsom, friss bazsalikom. Ezért az egyszerűségért imádom az olasz konyhát. Képesek három összetevőből olyan mennyei fogást kreálni, hogy ha később az ízére gondolsz, azonnal egy Toszkán kis városban találod magad, egy szűk utcácskában, ezt a salátát falatozod, friss házi kenyérrel, friss házi olívaolajjal kiegészítve. Vizes pohárból vörösbort kortyolgatsz, közben élvezed a zöld lugas alá be, belopakodó szellő simogatását. Icipicit turbóztam csak fel, olyan hozzávalókkal, amik tökéletesen passzolnak hozzá. Nagyobb leírást nem igényel, hisz személyenként egy paradicsomot, egy mozzarella golyót felkarikázok, ízlésesen elhelyezem a tányéron, bazsalikom levelekkel díszítem. Fekete magozott olívabogyót szórok még rá, és meglocsolom egy póréhagyma,olívaolaj keverékkel. Még tunkolni is csuda klassz a hagymás olívaolajat. Buon Appetito.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...