Nos :
3,5 dl tejszín
4 dl tej
1 doboz sűrített tej
1 vanília rúd kikapart belseje
3 ek méz
1 db banán
1/2 tubus natúr Medve sajt
ha gyerkőc nem eszi, 1 tk banán likőr
A tejet, tejszínt, sajtot, mézet sűrített tejet összekeverem jó alaposan, hogy a sajt ne maradjon egyben. Belekaparom a vaníliát, adott esetben hozzá öntöm a likőrt és az egészet a gépbe teszem és elindítom. A banánt pürésítem vagy villával jól összenyomkodom /minél érettebb, annál jobb/,és mielőtt kész a fagyi hozzáadom a masszához. Minden hozzávalót a hűtőből tegyünk egyenesen a gépbe, jó hidegen. Szépen megfog nőni a krémünk, szép levegős lesz a fagyink. Átöntöttem egy műanyag dobozba és ment a mélyhűtőbe. Érdemes egy 10 perccel fogyasztás előtt kivenni, mert betonná tud fagyni a házi fagyi, ha nincs benne alkohol, vagy elég cukor, vagy elég zsiradék. Ezért minél zsírosabb tejszínből, tejből készítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése