2010. február 21., vasárnap

Barbecue császárhús káposzta salátával

A minap valamelyik vacsora főzős műsorban csinálta Dukai Regina, ha jól emlékszem, ezt a fajta, Amerika gasztorkultjára jellemző, jó kis husi kaját, amit valójában forró nyári napok utáni esti grillezésnél tudok leginkább elképzelni, egy pohár roséval. Amúgy is imádok grillezni, meg a számunkra ismert amerikai ételek is kedvencek, csak hát ugye nem túl diétásak.
A húst már az elkészítés előtti nap este beszoktam pácolni és a salit is elkészítem, így tényleg nem túl nagy macera összedobni.

40 dkg jó húsos császár hús
4 ek földimogyoró olaj
4 ek barbecue öntet
3 kis fej vöröshagyma
pici chili, só bors

A húst megmosom, hosszába félbe vágom és nagyobb kocka formákra darabolom. Egy tepsibe földimogyoró olajat öntök és ráteszem a császárhúst. sózom, borsozom, chilizem, meglocsolom a bbq szósszal és a nagyobb hasábokra vágott hagymával beterítem. Lefedem és hűtőben pihentetem minimum 5 órát.

A saláta :
1/2 fej káposzta
3 vastagabb sárgarépa
1 nagyobb lilahagyma
2 dl tejföl
2 ek majonéz
1 tk mustár
citromlé, méz, só, bors

A káposztát megtisztítom, és nagyobb lyukú reszelőn lereszelem. A lilahagymát félbe vágom és amilyen vékonyra csak tudom, szinte "átlátszóra" szeletelem. A sárgarépákat megpucolom és szintén a többi hozzávalóhoz reszelem. A tejfölt, mustárt, majonézt, mézet, citromlét, sót, borsot összedolgozom és ráöntöm a zöldségekre. Összeforgatom, majd beköltöztetem a hús mellé pihenni.

A húst a hűtőből letakarva, ahogy van 165°ra a sütőbe teszem. Nem kell előmelegíteni, így szép lassan elkezd majd párolódni. 40 perc után leveszem róla a fóliát és még 15 percig pirítom a tetejét. Közben egyszer megfordítom a húsokat, hogy mindkét oldala egyenletesen süljön.
A káposzta salátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...