2010. február 9., kedd

Túrós, juhtúrós pogácsa

Remek vendégváró pogácsa, amit recept nélkül el lehet készíteni, mert mind a három hozzávalóból ugyanannyi kell bele. Ezt szoktam kombinálni vagy sajttal, vagy juhtúróval. Fűszerezem néha, vagy mákot adok hozzá. Kincsemnek csináltam, ezért lett szív formával szaggatva. Gyors, egyszerű, így már látványos is.

Nos :
25 dkg vaj
25 dkg túró / ez lehet 15 dkg sima és 10 dkg juhtúró
25 dkg liszt

1 tojás sárgája a kenéshez


Az összes hozzávalót összegyúrom egy tálban, majd hagyom pihenni 1 órát /só mehet bele bőséggel, valamiért nekem mindig nagyon sótlanra sikeredik /. Lisztezett deszkán kinyújtom úgy kb. 1 cm vastagra a tésztát, megkenem a felvert tojássárgával, majd szaggatom. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezem a pogikat majd 175 fokra előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt pirosra sütöm.
Tipp : Lehet variálni. Sajtot, köménymagot, mákot a tetejére szórni és úgy sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...