2010. február 19., péntek

Napraforgós buci


Az alap kenyér receptet elővéve készült ez a szotyis kenyér. Dolce Vita tanácsát megfogadva, 12 órát hagytam kelni. Sokkal jobb lett. Puhább, szivacsosabb, levegősebb. Tönköly lisztből készült és napraforgó maggal. Annyi, hogy legközelebb a magokat is meg fogom pirítani.

6,5 dl teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 dl napraforgómag
1 tk élesztő
2 tk só
3,75 dl langyos víz

Az összes hozzávalót egy tálban összekutyulom. Elég híg, ragacsos tésztát kapunk, nem kell tőle megijedni. A masszánkat letakarva, meleg helyen 10-12 órát hagyjuk pihenni. Ezután egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd adunk neki még 30 perc pihenő időt. Addig előmelegítjük a sütőnket 250°ra. Egy kerek jénait kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát és fedővel a tetején 35 percig sütjük. Majd a tetejét levéve még 10 percig pirítjuk. Készen is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...