Drágámnál van egy skála, amin mozog az általam kreált étkek értékelése, ez így néz ki :
1. finom / na ez nem lett túl jó
2. hm kicsim... / ízlik, ügyi vagy, kezdődik a kézilabda meccs
3. nagyon jó -következő falat a szájba-nagyon jó / nagyon jó, nagyon jó
4. néma csend, kikerekedett szemek, bólogatás, teljes figyelem az ételnek, bólógatás / istennő vagy, feleségül veszlek :- ))))
Na a sült kacsamáj, fahéjas alma ágyon hagymalekvárral és burgonyapürével 4. kategóriás vasárnapi ebéd lett.
Ez most :
80 dkg kacsamáj
3 ek kacsazsír
bors
2 db zöld alma
ízlés szerinti mennyiségű fahéj
3 ek barna cukor
5 dkg vaj
1/2 citrom reszelt héja
A májat megmosom, óvatosan kettészedem, lehártyázom és eltávolítom az inakat, kivágom, ha vannak rajta foltosabb részek. Ujjnyi vastag szeletekre vágom, nem sózom, mert megkeményedik a máj, csak bedörzsölöm borssal. Közepes lángon egy serpenyőben felforrósítom a zsírt és beleteszem a májakat. Mindkét oldalát 2-2 percig sütöm. Mivel gyorsan sül és az a cél, hol szép rózsaszínes legyen a belül és puha, épp csak megpirítom kicsit az oldalait. Az almákat egy tálra szedem, ráfektetem a májszeleteket és lila hagymából készült lekvárral tálalom.
Nézd Helga, megtanultam :-)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése