A dolog rém egyszerű, vanília fagyival kínáltam., így "mekis" Álompite lett belőle.
8 darabhoz :
2 csomag leveles tészta
1 kg alma
1/2 citrom
1 csomag vaníliás pudingpor
8 dkg barna nád cukor
2 csomag vaníliás cukor
fahéj
Az almákat megpucolom, apró kockákra darabolom,meglocsolom a citrom levével, hogy ne barnuljon meg, megszórom a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, majd úgy 1 órát állni hagyom, hogy levet eresszen. A leveles tésztát közben kinyújtom, és 8 egyforma téglalapra vágom.
Az almát kicsavarom és egy serpenyőben párolni kezdem. A levét elkeverem a vaníliás pudingporral. Ha nincs elég leve az almának, akkor kicsi almalét teszek hozzá. Mikor az alma összeesett, megpárolódott, ráöntöm a vaníliás almalevet és és sűrűre főzöm. Langyosra hűtőm, majd kis kupacokat szedek a tésztára. a tészta széleit megkenem tojással és becsomagolom a táskákat, úgy hogy a széleit jól lenyomkodom, hogy sütés közben ne kandikáljon ki az alma. Kívülről is megkenem a tojásokat és 175°ra előmelegített sütőben pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése