2010. február 16., kedd

Rózsa lassi


A lassi, Indiából indult világ körüli útjára, hogy meghódítsa, az arra érdemeseket. A legismertebb a mangó lassi,de bármilyen gyümölcsből készíthetünk édes és sós italt. Az alapja a joghurt, tej esetleg kefir. Valójában már nagyon régóta készítjük ezt a fajta frissítőt, csak mi éppen turmixnak hívjuk, és előszeretettel használjuk hozzá a banánt. Mivel az indiai konyha igen fűszeres, ott étkezések után fogyasztják, csak olyan alapanyagokat használva, amik nyugtatják a nyálkahártyát, felfrissítik a terhelt szervezetet.

2 reggeli :
3 dl hideg tej
2 dl joghurt vagy kefir
2 ek rózsavíz
1 ek méz

Bár nem vagyunk Indiában, és azt sem mondhatom, hogy csirke curryvel kezdtem a napom, hogy legyen mit csillapítani a nyálkahártyámon, viszont kezd a rózsavizem a végéhez érni, már ami a szavatosságát illeti, úgyhogy próbálom felhasználni szépen lassan. Mellesleg szerintem a rózsa ízt leginkább a piros gyümölcsök, a málna, szeder hozza ki tökéletes harmóniával.
A mai hozzávalókat turmixgépben egyszer megtáncoltatom és már iható is a klassz Rózsa lassi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...