2010. március 5., péntek

Burgonya krémleves sült póréhagymával és kolbász chips

Sajna,a póréhagyma köret nem fogyott el. No nem az én hibámból, csak has fájós a család, mindenki gyomra oda van, így megmaradt egy fél tál. Ha ebből indulunk, akkor végy 2 szál póré hagymát, tisztítsd meg, darabold fel, locsold meg olívaolajjal, és süsd meg szép pirosra. Mivel köretnek készítettem, kapott kicsi juhsajtot a tetejére, hogy szép piri legyen. Ez meg van, oké. Rakd a család elé, várd meg amíg mindenki jól lakik, majd a maradékot csináld meg másnap levesnek.:

0,5 kg burgonya
1 szál sárgarépa
2 nagyobb babérlevél
pár szem egész bors
csipet kömény,só fehér bors
1 csokor zeller
1 pohár tejföl
1 ek ecet
tej szükség szerint
nekem kellett 1 szál füstölt kolbász

A burgonyát, sárgarépát megpucolom, felkockázom, karikázom, majd annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni, a többi hozzávalóval. Mikor megpuhul a zöldség, beleteszem az elősütött póréhagymát, egy picit még rottyantom, majd kiveszem a zellert és a babérlevelet, és botmixerrel pürésítem az egészet. Hozzákeverem a tejfölt és az ecetet. Ha túl sűrűnek ítélem, akkor tejjel hígítom. A kolbászt nagyon vékony karikákra vágom, annyira, amennyire csak tudom és serpenyőben pár perc alatt megsütöm. Ha úgy tetszik, bele is lehet keverni, de mellé, levesbetétként is kínálható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...