0,5 kg burgonya
1 szál sárgarépa
2 nagyobb babérlevél
pár szem egész bors
csipet kömény,só fehér bors
1 csokor zeller
1 pohár tejföl
1 ek ecet
tej szükség szerint
nekem kellett 1 szál füstölt kolbász
A burgonyát, sárgarépát megpucolom, felkockázom, karikázom, majd annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni, a többi hozzávalóval. Mikor megpuhul a zöldség, beleteszem az elősütött póréhagymát, egy picit még rottyantom, majd kiveszem a zellert és a babérlevelet, és botmixerrel pürésítem az egészet. Hozzákeverem a tejfölt és az ecetet. Ha túl sűrűnek ítélem, akkor tejjel hígítom. A kolbászt nagyon vékony karikákra vágom, annyira, amennyire csak tudom és serpenyőben pár perc alatt megsütöm. Ha úgy tetszik, bele is lehet keverni, de mellé, levesbetétként is kínálható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése