2 doboz csemege kukorica / együtt úgy 40 dkg lecsöpögtetve /
2 db piros kalifornia paprika
1 közepes fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 körömnyi friss, reszelt gyömbér
1/2 póré vagy 2-3 db újhagyma
1 tk curry
1 tk worchester szósz
1/2 liter zöldség alaplé 1 kockából
2 dl tejszín
őrölt fekete bors, só
1 ek liszt
1 ek libazsír
10 dkg bacon
2 ek chili forgács
A libazsíron az aprított lilahagymát, a felkarikázott pórét egy lábosban megdinsztelem.Ráreszelem a fokhagymát. Mikor szép üveges, ráöntök másfél doboz lecsöpögtetett csemege kukoricát. Fűszerezem a curryvel, a worchesterrel,gyömbérrel, sózom, borsozom, és felöntöm az alaplével. Ez idő alatt, a kalifornia paprikát felszeletelem és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem belsejével lefelé, majd a sütőbe tolom, mit előmelegítettem 220 fokra. Akkor lesz jó, mikor feketére sül a külseje. Ekkor kiveszem, egy zacsiba teszem őket, összekötöm, mert a gőztől még jobban megpuhul és kijön az íze és végül, ha kicsit kihül, egyszerűen lehúzható a héj róla. Ha kész, a húsa mehet a levesbe. Botmixer elő, és pürésítem még a lábosban . A tejszínt a liszttel összekeverem, a levest lehúzom a tűzről és úgy keverem össze őket, majd visszatolom és egyszer megforralom. Beleszórom a félretett kukoricát és kész is vagyok. A bacont felcsíkozom, és megsütöm. Levesbetétként tálalom. Ha szeretjük a csípőset, akkor mehet rá szárított chili is.
Adható hozzá torilla chips, pattogatott kukorica, vagy sajt is . Mennyei...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése