2010. március 30., kedd

Dijoni mustáros grill karaj pfefferoni raguval

Párocska és Sógorka kedvence, amit azt hiszem szintén elkészített már Peti saját kezüleg. Egyszerű, gyors vacsora, kevés hozzávalóval. Igazi férfias kaja. Hisz ugye a pasikat a gyomrukon át...

4 szelet sertés karaj
3 ek olívaolaj
1 fej lilahagyma
4 db ecetes pfefferoni paprika
4 szelet angol szalonna
3 ek dijoni mustár
só, bors

A dijoni mustár legyen magos, ha be tudunk szerezni, mert én nem tudtam most, de így is elég jó lett. A husit kicsit klopfolom, nem kell szétütni, mert nem cipőtalpat gyártunk. Sózom és olívaolajon elkezdem sütni lassú tűzön. Közben aprítom a lilahagymát és felkarikázom a paprikát. Mikor kezd szépen pirulni a karaj, megkenem a mustárral az oldalait és tovább sütöm óvatosan, többször megfordítva, hogy ne égjen le. Kiveszem egy tányérra és a helyére fektetem a szalonnát. Jól megsütöm majd a husikra rakom. Utolsó körben a hagymát és a paprikát is a serpenyőbe szórom, összeforgatom, dinsztelem, majd a szalonnára halmozom. Steak burgonya illik hozzá

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...