Párocska és Sógorka kedvence, amit azt hiszem szintén elkészített már Peti saját kezüleg. Egyszerű, gyors vacsora, kevés hozzávalóval. Igazi férfias kaja. Hisz ugye a pasikat a gyomrukon át...
4 szelet sertés karaj
3 ek olívaolaj
1 fej lilahagyma
4 db ecetes pfefferoni paprika
4 szelet angol szalonna
3 ek dijoni mustár
só, bors
A dijoni mustár legyen magos, ha be tudunk szerezni, mert én nem tudtam most, de így is elég jó lett. A husit kicsit klopfolom, nem kell szétütni, mert nem cipőtalpat gyártunk. Sózom és olívaolajon elkezdem sütni lassú tűzön. Közben aprítom a lilahagymát és felkarikázom a paprikát. Mikor kezd szépen pirulni a karaj, megkenem a mustárral az oldalait és tovább sütöm óvatosan, többször megfordítva, hogy ne égjen le. Kiveszem egy tányérra és a helyére fektetem a szalonnát. Jól megsütöm majd a husikra rakom. Utolsó körben a hagymát és a paprikát is a serpenyőbe szórom, összeforgatom, dinsztelem, majd a szalonnára halmozom. Steak burgonya illik hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése