A recepthez annyi hozzáfűznivalóm van csak, hogy egy focicsapatnak elegendő mennyiség, úgyhogy, ha lefelezzük is jól lakik egy 4 tagú család.
3 tányér + 3, majdnem literes doboz a mélyhűtőben:
1,5 kg káposzta / ez durván egy közepes fej /
1/2 liter sűrűre főzött paradicsomlé
1 doboz sűrített paradicsom / ez úgy másfél dl /
1 fej vöröshagyma
1 köteg zeller
őrölt kömény
só, bors, cukor
2 ek olaj
3 ek liszt
A káposztát, nagyon vékony csíkokra vágom, majd felteszem főni, annyi vízben, hogy ellepje. Mellé teszem a zellert, az egész fej hagymát, sózom, köményezem majd puhára főzöm a káposztát. Mikor jónak találom, egy kis serpenyőben felforrósítom az olajat és 3 ek cukrot szórok bele, állandó kevergetés mellett. Mikor elkezd habosodni a cukor az olajban, megszórom a liszttel. A rántást felöntöm a paradicsomlével és a sűrítménnyel, majd a káposztához adom és összeforralom. Kóstolás után még ízesítem, ha szűkséges. Tálalás előtt a hagymát és a zellert kiveszem belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése