2010. március 21., vasárnap

Paradicsomoskáposzta

Sumbi-Dumbi, Drága Bonbon egyik kedvence. Bevallom, én is nagyon szeretem, "fasírttal"...hmmm. A főzelékeket amúgy is imádom, és most egyre többet kell majd készítenem, mert Húsvét után idul a 90 napos, mivel a blogolás kezdete óta nem merünk mérlegre állni. Nem tehetek róla, imádok főzni, főleg most, mert imádok fotózni és írni is. Csuda klassz hobbi.
A recepthez annyi hozzáfűznivalóm van csak, hogy egy focicsapatnak elegendő mennyiség, úgyhogy, ha lefelezzük is jól lakik egy 4 tagú család.

3 tányér + 3, majdnem literes doboz a mélyhűtőben:
1,5 kg káposzta / ez durván egy közepes fej /
1/2 liter sűrűre főzött paradicsomlé
1 doboz sűrített paradicsom / ez úgy másfél dl /
1 fej vöröshagyma
1 köteg zeller
őrölt kömény
só, bors, cukor
2 ek olaj
3 ek liszt

A káposztát, nagyon vékony csíkokra vágom, majd felteszem főni, annyi vízben, hogy ellepje. Mellé teszem a zellert, az egész fej hagymát, sózom, köményezem majd puhára főzöm a káposztát. Mikor jónak találom, egy kis serpenyőben felforrósítom az olajat és 3 ek cukrot szórok bele, állandó kevergetés mellett. Mikor elkezd habosodni a cukor az olajban, megszórom a liszttel. A rántást felöntöm a paradicsomlével és a sűrítménnyel, majd a káposztához adom és összeforralom. Kóstolás után még ízesítem, ha szűkséges. Tálalás előtt a hagymát és a zellert kiveszem belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...