2010. március 21., vasárnap

VENDÉG PUNCS : Kriszta isteni Babgulyása egyszerűen...

Most, hogy végre beköszönni látszik a tavasz, jönnek az isteni, kint a kertben elkészíthető kaják. Általában mi babgulyással, vegyes pörivel kezdjük az idényt, mert még azért hüvöske van, ha lemegy a nap, de a franc se akar bemenni a lakásba. Olyan jó érzés ezt a tartalmas, magyaros ételt elfogyasztani a szabadban ilyenkor. A Hugom babgulyása szerintem az egyik legjobb amit valaha ettem, pedig ettem már pár helyen. Ez olyan, amiben tökéletesen megáll a kanál. Kivételesen nem bográcsban készűlt, de így is tökéletes lett. Egy-két apró trükkel még egyszerübbé is tette:

1 adag pörkölt alap - Amit pöri főzésnél, pár adagban lefagyaszt és ilyenkor hasznosít
0,5 kg száraz bab - előző este beáztat
60-70 dkg füstölt hús - ez lehet sonka vagy csülök, amit előző este szintén beáztat a babbal
4 db sárgarépa
4 db zeller
2 db fehérrépa
5-6 szem burgonya
10-15 dkg szárított csipetke - piacon Mamiktól a házi tésztát magvásárolva, ha nem akar otthon gyártani
só, bors, vegeta, egész és őrölt kömény, gulyáskrém
zellerszár
3-4 babérlevél
3-4 gerezd fokhagyma


A pörkölt alapot felteszi főni, erre rakja a babot és az apró kockára vágott husit, majd felhúzza vízzel. Beledobja még a fokhagymákat, a babérleveleket és a zelleer szárát, hogy legyen ideje szét főni,belenyomja a gulyáskrémet, majd lassú tűzön, fedő alatt fél puháig főzi. Utána a felkarikázott répákat, zellert teszi bele, fűszerezi a köménnyel, sóval, borssal, vegetával és főzi tovább. Mikor a répa is puhára főtt, a kockára vágott burgonya is belekerül a száraz csipetkével együtt.


Tipp : mi tejföllel, friss, apróra kockázott lilahagymával, Erős Pistával és házi kenyérrel tálaljuk és esszük. Naggggyyyyoooonnnn komoly:-) Köszi Hugi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...