2010. március 6., szombat

Édes, mandulás kenyér vagy kalács


Rém egyszerű kakaóhoz, házi barack lekvárhoz való reggeli finomság, ami jól eltartható, pikk-pakk összedobható. Libamájhoz is kitűnő, ha picit még megpirítjuk tálalás előtt a kalács szeleteket és gyümölccsel szervírozzuk.

200 g teljes őrlésű rozsliszt
200 g darált mandula
150 g puha vaj
175 g joghurt
150 g nád cukor
3 tojás
1 cs sütőpor
50 g darabolt mandula
50 g mazsola
pici só


A vajat a cukorral habosra keverem. Ez kicsit több időt vesz igénybe, mintha sima kristálycukrot használnánk, mert nehezebben olvad. Ha már szép habos, egyesével beleforgatom a tojásokat, majd a joghurtot. A lisztet összekeverem a sütőporral, a darált mandulával, megsózom és a vajkrémhez adom. Jól megdolgozom, végül a mazsolát és a darabolt mandulát is hozzá vegyítem. Kevéske mandula kimaradhat a tetejét megszórni, dekoráció gyanánt. Ha már egynemű a tésztám, kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába öntöm. 180 °ra előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Javaslom a tűpróbát mielőtt kivesszük, mert csalóka a süti színe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...