Hogy miért Puncs ... ... mert lehet krémes, hideg nyalánkság vagy fűszeres, illatos, forró izgalom. Mert selymes, Bordós-pinkes. Szerintem már a szó is gyönyörű: PUNCS. Bársonyos és érzéki. Egyszóval igazán Nőcis. ... és miért Madlen ... mert a sütőből terjengő édes illat, melegen ölelte át a lakást.
2010. március 6., szombat
Édes, mandulás kenyér vagy kalács
Rém egyszerű kakaóhoz, házi barack lekvárhoz való reggeli finomság, ami jól eltartható, pikk-pakk összedobható. Libamájhoz is kitűnő, ha picit még megpirítjuk tálalás előtt a kalács szeleteket és gyümölccsel szervírozzuk.
200 g teljes őrlésű rozsliszt
200 g darált mandula
150 g puha vaj
175 g joghurt
150 g nád cukor
3 tojás
1 cs sütőpor
50 g darabolt mandula
50 g mazsola
pici só
A vajat a cukorral habosra keverem. Ez kicsit több időt vesz igénybe, mintha sima kristálycukrot használnánk, mert nehezebben olvad. Ha már szép habos, egyesével beleforgatom a tojásokat, majd a joghurtot. A lisztet összekeverem a sütőporral, a darált mandulával, megsózom és a vajkrémhez adom. Jól megdolgozom, végül a mazsolát és a darabolt mandulát is hozzá vegyítem. Kevéske mandula kimaradhat a tetejét megszórni, dekoráció gyanánt. Ha már egynemű a tésztám, kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába öntöm. 180 °ra előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Javaslom a tűpróbát mielőtt kivesszük, mert csalóka a süti színe.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése