2010. március 26., péntek

Fenyőmagos buci zabpehellyel

Ismét kenyérke, amit tegnap éjjel 01.00-kor sikerült megalkotni. Vagyis reggel már bekevertem, este viszont olyan jól elborozgattunk, meg beszélgettünk a teraszon, most, hogy jó idő van, hogy elfelejtettem és ilyen későn raktam be a sütőbe. DE, jót tett neki, hogy olyan sokáig kelt. Ropogós, isteni, pékség illat terjengett az alváshoz a lakásban.


4,5 dl teljes kiőrlésű rozsliszt
2 dl finomliszt
1 dl zabpehely
1 dl fenyőmag
1 cs. szárított élesztő
1 kk só
3,75 dl langyos víz


A fenyőmagot serpenyőben óvatosan megpirítom, majd hagyom kicsit kihűlni. A többi hozzávalót egyszerűen csak egy tálban összekeverem, pont annyira, hogy felvegye a lisztet. Kicsit furi állaga lesz, de nem kell aggódni, mert így lesz jó. A lakás melegebb pontjára hurcibálom, nincs túl sok ilyen nálunk, úgyhogy körbe szoktam csomagolni a tálat egy takaróval, hogy ne fázzon. Hagyom pihenni, kelni minimum 10 órát. Egy jénaiba borítom, mikor a sütésre kerül a sor, és fedő nélkül, 250 °ra előmelegített sütőbe 30-40 percig sütöm. Ez a tűzhelytől függ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...