30 dkg garnéla
1 marék felkarikázott, füstölt kolbász
1/2 csokor petrezselyem
1/2 citrom leve
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 marék fenyőmag
20 dkg spagetti
A rákocskákat előző este kiolvasztom, majd "bepácolom" olívaolaj, citromlé, egy kevés petrezselyem és1 gerezd fokhagyma keverékébe, majd mehet a hűtőbe a főzésig. Másnap a kolbászt felkarikázom, serpenyőben előpirítom. Nem szükséges alá olaj, mert elég zsiradékot fog engedni. Közben a spagettit felteszem főni. Egy külön serpenyőben pirítom a fenyőmagot, szintén zsiradék nélkül. A pirosra sütött kolbászokra öntöm a pácolt garnélát. Meglocsolom még olívaolajjal, ráreszelem a fokhagymát és megszórom a maradék petrezselyemmel. Nyugodtan mehet rá bőséggel olaj, mert a spagetti felszívja majd a nagyját. Kicsit főzöm, a ráknak nem kell túl sok, csak megfuttatom, rászórom a fenyőmagot. A kifőtt, forró tésztát egyből a raguba szedem, összeforgatom,tálalom, majd ízlés szerint, frissen reszelt parmezánnal megszórom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése