2010. március 4., csütörtök

Göngyölt pulykamell csemege uborkával, baconnel töltve

Egy kedves barátom csinálta egy vacsorára nekünk pár éve és most beugrott, hogy mennyire szerettem. Na, ez jó ebéd lesz Bonbonnak, aki már kezdett reklamázni, mert 3 napig nem voltam itthon, és kénytelen volt ebédet vásárolni magának, miután a hűtő tartalmát lecsökkentette. Amúgy is , mostanában mindent mustárral eszem, és többnyire a receptek is úgy jutnak eszemben, hogy van bennük, mint alkotó elem :-)

Végy :
4 tenyérnyi szelet pulykamellet
úgy 6-8 csemege uborkát
3 ek mustárt / minőségit, különben nem jön ki az íze /
15 dkg bacont
sót, borsot, ízlés szerint szárnyas fűszerkeveréket
és alufóliát tekeréshez.

A pulyka ciciket megmosom, lehártyázom, ha szükséges, kiklopfolom, sózom, borsozom. Az uborkát és a bacont csíkokra vágom, majd összekeverem a mustárral. Ezt töltikézem a husikba, feltekerem, az alufóliát megszórom a szárnyas fűszerrel és belecsomagolom a roládokat. Ha szükséges, megtűzhetjük a húst tűvel, hogy ne nyíljon szét. Általában fogyasztás előtti este összerakom,hogy jól összeérjenek az ízek. Bő olajban kisütöm /én frituban, alufóliástól szoktam úgy 15 percig 160 °on /, majd kicsomagolom és sütőben rápirítok, hogy szép színe legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...