Végy :
4 tenyérnyi szelet pulykamellet
úgy 6-8 csemege uborkát
3 ek mustárt / minőségit, különben nem jön ki az íze /
15 dkg bacont
sót, borsot, ízlés szerint szárnyas fűszerkeveréket
és alufóliát tekeréshez.
A pulyka ciciket megmosom, lehártyázom, ha szükséges, kiklopfolom, sózom, borsozom. Az uborkát és a bacont csíkokra vágom, majd összekeverem a mustárral. Ezt töltikézem a husikba, feltekerem, az alufóliát megszórom a szárnyas fűszerrel és belecsomagolom a roládokat. Ha szükséges, megtűzhetjük a húst tűvel, hogy ne nyíljon szét. Általában fogyasztás előtti este összerakom,hogy jól összeérjenek az ízek. Bő olajban kisütöm /én frituban, alufóliástól szoktam úgy 15 percig 160 °on /, majd kicsomagolom és sütőben rápirítok, hogy szép színe legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése