2010. március 4., csütörtök

Póréhagyma köret juhsajttal

Mit készítsek a pulykához ???? Ez volt a fő kérdés. Nem akartam szénhidrátos, krumplit vagy rizst, könnyebbet szerettem volna. Hát, na ez, ez nem sikerült. Nem sikerült végig gondolnom, hogy a hagyma magában milyen megterhelő a gyomornak. Valójában nem az, de így nagyon tömény. Pedig puha, finom lett és tökéletes volt hozzá a juhsajt.

Egy kisebb hőálló tálnyi vagy 4 személynyi :
1 1/2 szál póré
3-4 ek olívaolaj

10-15 dkg juhsajt

A pórét félbe vágom, a külső héjakat eltávolítom, megmosom, majd úgy 2-3 cm-es rudacskákra szeletelem. Ezeket állítva hőálló tálba teszem, meglocsolom az olajjal, sózom és lefedem fóliával. A sütőt 165°ra melegítem, és sütöm lefedve 20 percig. Kivéve, eltávolítom a fóliát és ráreszelem a sajtot. Mehet vissza még 10 percig.
Köretnek nagyon klassz, az olaj pedig tunkolva alóla hmmmm....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...