2010. március 9., kedd

Rukkola saláta gránátalmával

Imádom a rukkolát. Az biztos volt, hogy grillezett sajtot szerettem volna csinálni, csak a körete nem volt meg. A rukkolát vagy szereti valaki vagy nem, szerintem nincs olyan, hogy jó megeszem. Nagyon intenzív, csípős íze tud lenni, főleg, ha friss " érett " rukkolát tudunk beszerezni. Magas a vitamin tartalma és, mint oly sok más növényke, ő is gyógynövényként kezdte a pályafutását...plusz, mint titkos ajzószert is használták az ókorban... Sajna, nagyon rövid ideig lehet tárolni, még hűtőben is csak 1 nap, úgyhogy érdemes annyit vásárolni, ami egy étkezésre elfogy. Figyeljünk oda, hogy élénk zöld és hibátlan legyen a vásárolt rukkolánk. Helga imádja, mikor Rómában voltunk "édes kettesben", még a pizzát is friss rukkolával ette :-)

1 főre :
kisebb maréknyi RUKKOLÁT megmosok, és tányérra halmozok. RETEK CSÍRÁT teszek még rá, majd egy negyed GRÁNÁTALMA negyedének a gyümölcsével megszórom. KOKTÉLPARADICSOMból 4 darabot félbe vágok, elrendezgetem a salátán. BACON kockákat megpirítok, majdnem keményre, majd rákanalazom a salira. BALZSAMECETből 2 evőkanálnyit, ALMAECETből 1 evőkanálnyit összekeverek SZÓJA SZÓSSZal és pici MÉZZEL, és ezzel az öntettel meglocsolom. Nagyon finom grillezett kecskesajttal, ami nem került lencsevégre, szerintem nem túl fotogén, de eltudom képzelni libamájjal, pirított magos kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...