3 főre, nagyjából :
4 szelet sertés comb / kb. 50 dkg /
2 dl tejszín
30 dkg vegyes erdeigomba
2-3 ek tejföl
1 fej vöröshagyma
6 szál kakukkfű
fehérbors, só
fél dl fehérbor
olívaolaj
szükség esetén liszt
Az olajon, a felaprított hagymát megdinsztelem. A husika megmosom, majd egyben, a szeleteket kicsit megklopfolom és sózom, végül a hagymára fektetem őket. Mindkét oldalán megpirítom kicsit, lassú tűzön, hogy karamell színe legyen, majd beleöntöm a gombát. Ez szépen levet ereszt, és fődögél. Mehet rá a fehérbors, só és a kakukkfű, akár egyben is, de én lemorzsolom a szálakról a leveleket, ezzel szórom meg. Mikor elfő picit a leve, felöntöm a borral és a tejszínnel. Megforralom, hogy sűrüsödjön, majd lassú tüzön főzöm tovább. Elég sokáig kell főzni így, végül mehet bele a tejföl. Ízlés szerint fűszerezem még.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése