2010. március 25., csütörtök

Szilva puding...

...vagy klasszikus angol karácsonyi puding, vagy Jamie pudingja, vagy Sheila pudingja. Egy szóval egy desszert, amit tényleg melegen kell kínálni. Finom, finom másnaposan, bemikrózva, de nem fogható a frissen, sütőből kivett pudinghoz. Sok féle gyümölcsből elkészíthető. Vanília fagyival adtam. Drágámnak ez nem élete desszertje, mert gyakorlatilag csak a fagyit nyammogta le róla, szerintem finom. Ha gyorsan, váratlanul bejelentkező vendégeink érkeznek, mondjuk a barátnők, egy csajos, dumcsis délutánra, arra kitűnő.

6 személyre :
6 érett, felezett, kimagozott szilva vagy ringló
4 púpozott kk kristálycukor
1/2 vanília rúd kikapart belseje
1 kk fahéj
130 g vaj / puha /
130 g barna cukor
2 nagy tojás
130 g liszt
1/2 cs. sütőpor

A sütőt előmelegítem 180°ra. A szilvát egy serpenyőben a kristálycukorral, a vanília maggal, és 4 ek vízzel összeforralom kis lángon, 5 percig, majd egy kivajazott, lisztezett sütőtálba öntöm / nagyobb sütőtálat használjunk, mert az enyémből / 22 cm / kimászott szegény pudling /.A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra verem. Hozzá dolgozom a sütőporral elkevert lisztet, majd a gyümölcsre öntöm a keveréket. Ezt 45 percig sütöm, majd tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...