...vagy klasszikus angol karácsonyi puding, vagy Jamie pudingja, vagy Sheila pudingja. Egy szóval egy desszert, amit tényleg melegen kell kínálni. Finom, finom másnaposan, bemikrózva, de nem fogható a frissen, sütőből kivett pudinghoz. Sok féle gyümölcsből elkészíthető. Vanília fagyival adtam. Drágámnak ez nem élete desszertje, mert gyakorlatilag csak a fagyit nyammogta le róla, szerintem finom. Ha gyorsan, váratlanul bejelentkező vendégeink érkeznek, mondjuk a barátnők, egy csajos, dumcsis délutánra, arra kitűnő.
6 személyre :
6 érett, felezett, kimagozott szilva vagy ringló
4 púpozott kk kristálycukor
1/2 vanília rúd kikapart belseje
1 kk fahéj
130 g vaj / puha /
130 g barna cukor
2 nagy tojás
130 g liszt
1/2 cs. sütőpor
A sütőt előmelegítem 180°ra. A szilvát egy serpenyőben a kristálycukorral, a vanília maggal, és 4 ek vízzel összeforralom kis lángon, 5 percig, majd egy kivajazott, lisztezett sütőtálba öntöm / nagyobb sütőtálat használjunk, mert az enyémből / 22 cm / kimászott szegény pudling /.A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra verem. Hozzá dolgozom a sütőporral elkevert lisztet, majd a gyümölcsre öntöm a keveréket. Ezt 45 percig sütöm, majd tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése